En anbefalelsesværdig bog

Hej, jeg hedder Basile. Jeg er lige knapt 12 år, og jeg har læst en fantastisk bog, som hedder Divergent og er skrevet af Veronica Roth. Den handler om 16-årige Beatrice Prior, som opdager, at hun er Divergent, og det går sådan her til.

Befolkningen i Chicago er opdelt i fem forskellige faktioner alt efter deres personlighed. Der er Puritanerne – de uselviske, Sanddru – de ærlige, Pacifisterne – de fredelige, Intelligentsia – de intelligente og Skytsenglene – de frygtløse. I en alder af 16 år skal alle indbyggerne igennem en test for a finde ud af, om de skal blive i den faktion, de er opvokset i, eller om de skal skifte faktion. Beatrice går igennem denne test og får at vide, at der er noget galt, nemlig at hun er Divergent. Det vil sige, at hun passer ind i flere faktioner, og det er meget farligt, så hun bliver nødt til at skjule det.

Jeg synes, at denne bog har mange gode forskellige temaer som fx svigt, kærlighed, mord, mod, venskab, krig, science fiktion, diktatur og meget mere. Jeg vil anbefale denne bog til drenge og piger på min egen alder og opefter. Jeg håber, I vil få lige så meget ud af den, som jeg fik.