Kreative aktiviteter på skolen

 

 

 

 

 

I den seneste tid har vi haft besøg af Nicole, som på frivillig basis fortager en række spændende aktiviteter med børnene et par gange om ugen inden for det kreative og musiske område. På den dansk franske skole har vi været utroligt begejstret for Nicoles initiativ, idet musik spiller en afgørende rolle i Undervisningsministeriets fællesmål for folkeskolen.

En af aktiviteterne har bestået i, at alle børnene skulle lære at synge en fransk sang udenad og herefter blev der i fællesskab lavet en passende koreografi. Til at begynde med har børnene således fået kendskab til rytmik og stemmeføring ved sang. De fleste børn syntes godt om at synge højt for de andre på trods af deres eventuelle  generethed. Selve koreografien har stillet krav til deres kreativitet, udholdenhed mht. at arbejde for opnå et godt slutresultat samt deres evne til at performe.

 

 

 

 

 

En anden aktivitet har gået ud på at lave sin egen bog med billeder og tekst. Her har børnene skulle tage stilling til personerne i bogen og handlingen, inden de kunne påbegynde selve historien. Dette har haft til formål at lære børnene de forskellige redskaber, man kan anvende både på indholds- og  billedsiden i bøger. Her kan I se et eksempel på en bog under udarbejdelse:

Vi ser frem til mange flere spændende projekter med Nicole i fremtiden ; )