En levende fortælling

I onsdags havde den dansk franske skole besøg af Camila Rievers Søgaard, som er historiefortæller og afholder forskellige events med bl.a. fortællinger for voksne, børn og barnlige sjæle. Med en baggrund som pædagog forstår Camila at fange børnenes opmærksom og leve sig ind i deres fantasiverden.

Camila skræddersyer selvdigtede historier til insitutioner, og så tæt på julen syntes vi, at det var en oplagt mulighed at få fortalt et juleeventyr på den dansk franske skole og således sprede lidt julehygge.

Alle børnene lyttede intenst til Camilas fortælling, der handlede om julemor, der en dag åbner døren på julemandens gård på Grønland og bliver blæst omkuld af sneen og blæsten. Næste dag er julemanden i et rigtigt dårligt humør og skælder alle ud. Han fyrer alle sine nisser på legetøjsfabrikken og råber af julemor, fordi hun ikke har lavet flæskesteg til middag. Julemor pakker sine ting og rejser hjem til sin mor. Hendes mor, som er en meget klog kone, fortæller, at julemanden er blevet forhekset af isheksen Milutta. Som ung ville hun nemlig gerne have været julemandens kone, og da han i stedet valgte julemor, er hun nu ude på at hævne sig. Julemor får en tryllebryg med hjem samt en fløjte, som hun skal fløjte i inden sengetid. Næste dag står isheksen uden for på en slæde og venter på julemanden. Julemanden tar en stor slurk af drikken og pludselig står der en stor sort sky ud af hans mund, som hvirvler rundt om heksen og hiver og flår i hende. Hun tigger og ber om nåde, og til sidst lader de hende gå, fordi hun lover ikke at komme tilbage. Og således fik julemanden sit dejlige julehumør tilbage og julen blev festet og fejret på julemandens julegård.

Camila fortalte derefter andre spændende julehistorier og selv de mest utålmodige og aktive børn på skolen sad helt stille og lyttede opmærksomt til fortællingerne med lukkede øjne. Alle børnene var utroligt begejstrede og bad hele tiden om flere historier. Da Camila var færdig med sine fortællinger, spurgte børnene hende, om hun ikke snart kunne vende tilbage til skolen og fortælle mere.

Udover fortælling af historier, afholder Camila desuden kurser, foredrag og dramaundervisning for klasser og personalgrupper. Hvis du vil læse mere om Camila og høre nærmere om, hvilke events hun kan tilbyde, kan du klikke ind på hendes hjemmeside: www.livingstories.dk , eller læse nogle af hendes historier på hendes blog: fortaeller-heksen.blogspot.dk