Nyhedsbrev februar 2015

Kære forældre,

Torsdag den 19. februar afholdt vi fastelavn for skolen og børnehaven i salen. Sandra (mor til Gabriel, Victoria og Raphaël) havde bagt mange flotte og velsmagende kager, og børnene var festligt, opfindsomt, uhyggeligt, smukt og morsomt udklædt. Der var en dejlig stemning i salen. Glade og forventningsfulde børn, smilende, konverserende og opbakkende forældre og, når nu jeg selv skal sige det, flot udklædt og engageret personale. Det var en festlig eftermiddag og dejligt at mærke den varme stemning blandt os alle. Derudover er det skønt, at også de ældste børn er oprigtigt engagerede og møder udklædte op, samt alle I forældre bidrager med servicering og oprydning.

Både i skolen og i børnehaven har vi fået nye børn. I skolen er Nora (7) startet og i børnehaven er Linnea (5) og Kimo (4) startet. I sidste uge havde vi besøg af Gabrielle (13), som gerne ville prøve, hvordan det er at gå i skole her. I løbet af den næste måned vil der komme yderligere fem nye børn i børnehaven, og så er vi ved at være fuldtallige. Vi har plads til 22 børn i børnehaven i alt. På personalesiden har Lydia (pædagog) været vikar i børnehaven. Det samme gør sig gældende for Ragna. Vi søger stadig en fransktalende pædagog til børnehaven og har flere potentielle kandidater i kikkerten.

I vinterferien benyttede vi lejligheden til at rydde ordentligt op. I det såkaldte ”hacker-rum” (computerrummet) ligger der en del tøj, som er blevet glemt gennem tiden. Ved udgangen af denne uge vil dette tøj indgå som lånetøj, hvis ikke det er blevet afhentet.

I samme åndedrag vil vi slå et slag for ordentligt fodtøj – dvs. fodtøj der passer til årstiden. Gummistøvler er uundværlige, og det samme er varme støvler. Alle børn skal ligeledes have et sæt regntøj og en varm trøje til at have under.

Hver morgen er der morgenmad mellem kl. 7-8 som et tilbud til de børn, der kommer tidligt, og den består af frisk brød fra bageren og havregryn med mælk og rosiner. Børnene kan ikke selv tage deres egen morgenmad med, men de kan spise det, vi tilbyder. Til morgenmaden er der vand.

Vi har gennem længere tid på forskellig vis forsøgt at sikre, at frokosten forløber i det samme rolige miljø, som kendetegner huset. Det har været udfordrende på flere fronter, idet alle skal bespises på samme tid, nogle har brug for en del hjælp og så selvfølgelig, fordi børnene er sultne. Et succesfuldt tiltag er faste pladser under spisningen, og det har givet både børn og voksne mere ro. Børnene behøver ikke tage stilling til, hvor de skal sidde og med hvem, og de bliver på den måde mere selvhjulpne. Pladserne er blandede således, at små og store sidder sammen, så de kan hjælpe hinanden. Vi stiller sædvanligvis skåle på hvert bord, så børnene kan forsyne sig selv og hinanden. Vi skifter pladserne ca. en gang om måneden.

Hver mandag bliver ugens menu hængt op på tavlen, så I kan følge med i, hvad vi spiser. Det er vores mål at servere mad, der er 100% økologisk, men det er ind i mellem svært i forhold til kød, da vi har vanskeligt ved at skaffe halalkød, der samtidig er økologisk. Frugt, grøntsager, pålæg, ris, pasta og mælkeprodukter er altid økologisk. Måltiderne er sammensat, så vi sikrer, at børnene ernæres i henhold til madpyramidens fordeling af madtyper. I praksis betyder det også, at børnene kun får dessert, hvis de har spist et ordentligt måltid under hovedretten. Dette kan hos nyankomne forveksles med, at de får en slags belønning for at spise op, men det er ikke tilfældet. Vi anvender som bekendt ikke “gulerødder” i vores pædagogik.

Jessie (mor til Agnes) yder en enorm indsats i forhold til frokosten, og det vil vi gerne takke for. Det er et fantastisk engagement. Tak, Jessie.

Fredag den 10. april vil vi afholde et åbent hus arrangement, og vi får brug for jer forældre til at lave mad og koordinere menuen. Vi forestiller os, at vi, i stil med sidste års arrangement, sørger for, at hver familie bidrager med en ret, som repræsenterer den madkultur, familien kommer fra. Vi skal bruge en forælder, der står for koordinering og print af de forskellige retter. Derudover kunne det være en idé, hvis nogle af jer på åbenthusdagen har lyst til at afholde workshops for børnene. Interesserede i menu og workshops kan melde sig til mig på mail.

På laererjob.dk har vi indrykket en stillingsannonce i håbet om, at vi kan finde en naturvidenskabelig lærer, der kan varetage undervisningen i matematik, biologi og fysik. Hvis denne samtidig kan undervise i fransk, vil jublen ingen ende tage. I vil derfor af og til støde på interesserede kandidater, der er på besøg i huset.

Der er påskeferie fra og med lørdag den 28. marts til og med mandag den 6. april. Både børnehaven og skolen holder lukket mandag den 30. marts, tirsdag den 31. marts og onsdag den 1. april. Vi ses igen tirsdag den 7. april.

 

Til sidst vil vi minde jer om, at I endelig må komme til os, hvis I har noget på hjerte. Intet for stort, intet for småt – det drejer sig om vores børn og vores fælles hverdag.

Bedste hilsner og på vegne af hele huset

Jeanne og Anna