Parkour og Freerunning

Parkour og Freerunning

Parkour er en fysisk disciplin, hvor man ved at bevæge sig gennem omgivelserne i flow, (det vil sige at komme fra punkt A til B mest effektivt og hurtigst muligt udelukkende ved at bruge kroppen) skal passere enhver forhindring, der ligger på ens vej.

Oprindelse Franskmanden David Belle er grundlæggeren bag parkour. Hans far var løjtnant. Under Vietnamkrigen trænede han sine soldater til at bevæge sig effektivt gennem krigen ved at bruge en form for parkour. Parkour blev udviklet dengang og videreudvikles stadig. Nu til dags bruges parkour af og til af tyveknægte til at flygte fra politiet.

Freerunning I dag laver man mest Parkour, og det der kaldes Freerunning for sjov. Freerunning har fuldstændig bevægelsesfrihed som det vigtigste. I Freerunning fokuseres der ikke kun på effektivitet. Mens parkour-udøvere forbedrer deres evner til at komme over forhindringer hurtigere og på den mest effektive måde, øver Freerunners sig på et bredere spektrum af bevægelser, der ikke altid er nødvendige for at overkomme forhindringer. Herunder vil vi vise jer en video af både Parkour og Freerunning, så kan I se, om I kan skelne de to ting fra hinanden.

Lavet af Basile og Silas. Vi håber, I kan lide det.