Skoleåret blev afsluttet med en række fine forestillinger deriblandt teaterstykket The Gruffalo, violinkoncert, diverse korsange, rap og dans. Der blev forventningsniveauet til vores fremtidige skoleafslutninger lige sat op!

Det var også anledning til, at forældrene holdt en meget rørende tale for personalet. En stor tak for den og en stor tak for loyaliteten og tilliden – det ser ud til, at vi går ind i skoleåret med nærmest usvækket elevtal. Det er meget usædvanligt for en skole, der bliver udsat for så voldsomme overgreb, som vi gør, men også et afsindigt stærkt signal at sende.

Forældrene arrangerede også en afskedsceremoni for årets to afgangselever og lykønskede dem for deres samlede snit på 9,5 – hvilket igen i år placerer skolen i toppen af skalaen på landsplan. Dertil kommer, at begge elever er et år yngre end den gemmensnitlige 9. klasses elev.

Vores nye STEAM Camp-koncept løb af stablen første uge i sommerferien. Det blev til nogle eventyrlige og lærerige oplevelser.

Nogle uger forinden havde vi holdt den længe udskudte Arduino dag, med elektronikshop, madbod og det hele!

Ørsted medaljen gik i år til vores Stefan og vidner om det høje niveau i vores naturfagsundervisning. Stort tillykke og tak til Selskabet for Naturlærens Udbredelse for anerkendelsen! Det er kun den anden gang i siden 1909 at prisen går til en grundskolelærer og det endda til 200-års jubilæet for Ørsteds berømte opdagelse af elektromagnetismen.

Som den eneste børnehave i Københavns kommune har vi haft fornøjelsen af at få tilsynsbesøg i Corona-perioden. Det gik som sædvanligt ganske fint, omend den tilsynsførende lige skulle vænne sig til videoovervågningen. Årsagen til tilsynet er den verserende sag med STUK, som noget overraskende har tilladt sig at kritisere de kommunale tilsynsrapporter og dermed har bevæget sig et pænt stykke uden for deres ansvars- og kompetenceområde.

Vi har også fået svar fra Ombudsmanden, som i bedste ombudsmandsstil har foreslået STUK at give os en forklaring på, hvorfor de bl.a. ikke har givet os det lovpligtige påbud inden de anvendte den alvorlige §9h – det gør jo i sidste ende sagen til en grundlovssag. Vi er lidt spændte på at se, om STUK mon denne gang fanger vinket med vognstangen.

Skolestarten er på mandag 10. august, morgenmøde kl. 9. Det bliver udenfor, da Coronaen efter sigende er ved at blusse op igen. Det meste af undervisningen vil foregå udendørs og vi er desværre også tilbage til, at der skal bæres maske indendørs, når man er i større grupper. Hvor vi tidligere anbefalede at bruge hjemmelavede masker for at skåne hospitalernes lagre, anbefaler vi nu købemasker, ganske enkelt fordi de er mere behagelige at have på. Derudover opfordrer vi til hjemmeundervisning og tilbyder en daglig on-line Scrum for de interesserede. Forældrene må meget gerne begynde at tænke i ticket-baner igen, således at vi kan komme godt fra start hvad det angår.

Traditionen tro tager vi på vildmarkscampingtur til Hätteboda sidst i august, det bliver garanteret lige så hyggeligt som det plejer, og en lejlighed for skolens nye, nuværende og tidligere familier til at møde hinanden.

Vi har også en STEAM-lejr på tegnebrættet i efterårsferien, så sæt kryds i kalenderen!